Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

«Це біда на цей момент в армії. Зловживання спиртними напоями – дуже поширене явище, у тому числі в лікувальних установах. З нашого боку ми стараємося боротися з пацієнтами, які випивають. Якщо військовослужбовець вживає спритні напої і стан його здоров’я дозволяє його виписати, але не на вулицю, а в медичний підрозділ військової частини, де є медична рота або пункт, ми його виписуємо. Якщо в нього рана, то ніхто за таке порушення не виписує. Ми складаємо акт і скеровуємо його командиру військової частини, за якою закріплено солдата, думаю, що командир притягує його до матеріально-фінансової відповідальності», – наголосив Іван Гайда.

Водночас він додав, що мобілізованих хлопців, які не вживають спиртні напої, в армії значно більше, ніж тих, хто випиває.

«Більше ніж 90% мобілізованих не вживають спиртні напої, решта зловживає. І саме через це на передовій час до часу маємо втрати через, власне, вживання спиртних напоїв. На превеликий жаль, це щось непросте, але з цим явищем треба боротися», – підкреслив начальник військово-медичного центру.

Нагадаємо, нещодавно заступник начальника відділу юридичного департаменту Міністерства оборони Володимир Панько зазначив, що в Україні через алкоголь за минулий рік у лавах ЗСУ померли або зазнали травм більше ніж 120 військових.

Як писав «Вголос», у Херсоні та на Луганщині заборонили продаж алкоголю військовослужбовцям.

ІА "Вголос": НОВИНИ