Соціологічна група «Рейтинг» 23-25 липня провела нове опитування серед українців.

Результати опитування показали, що лише 25 % респондентів оцінюють напрям руху країни як правильний, 67 % - як неправильний. 8 % опитаних не змогли дати відповідь.

Президент Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри до політиків. Йому довіряють 45 % респондентів, не довіряють – 52 %. Петру Порошенку не довіряє 72 %, а довіряє – 26 %. Куму Путіна Віктору Медведчуку довіряє 18 % українців, Юрію Бойку – 25 %, Юлії Тимошенко – 31 %.

Якщо б президентські вибори відбулися найближчим часом, то 31 % опитаних проголосували б за Зеленського, 13,4 % - за Порошенка, 10,1 % - за Тимошенко.

У парламентському рейтингу лідирує партія «Слуга народу». За неї проголосували б 24,1 % опитаних, за партію «Європейська Солідарність» - 14,3 %, «Батьківщину» - 12,8 %, ОПЗЖ – 12,4 %.

Надання Томосу про автокефалію ПЦУ підтримують 45 % опитаних, проти – 19%, байдуже – 31 %. Найбільше прихильників Томосу серед мешканців центральних та західних областей України.

75% опитаних вважають Україну спадкоємицею Київської Русі. Росію –  8%, 9% – не вважають правонаступницею жодну з двох країн. Для усіх вікових груп та більшості електоратів наступницею Київської Русі є Україна, однак серед мешканців Сходу та виборців Опозиційної платформи, партій Мураєва й Шарія таких менше половини.  

55 % респондентів не погодилися із нещодавньою заявою президента РФ про те, що «українці та росіяни – один народ». Згодні з цим твердженням аж 41 % опитаних. Більше 60 % опитаних зі східних областей погодились з такою думку. Серед них – прихожани УПЦ МЦ та виборці партій Мураєва, Шарія і ОПЗЖ.

Опитування проводили серед населення віком від 18 років. Загалом опитали 2,5 тисячі осіб.

Як писав «Вголос», Байден зробив гучну заяву про зустріч із Путіним та «Північний потік-2».

Нещодавно Російська Федерація подала першу міждержавну скаргу проти України. У Путіна звинуватили нашу державу в порушенні статей Європейської конвенції з прав людини.

ІА "Вголос": НОВИНИ