Очікується, що на новорічну ялинку, на яку в 2019 році поляки планували витратити в середньому 64 злотих, зараз готові віддати 50 злотих. У 2020 році поляки зекономлять також на подарунках, а найбільше заощадять на поїздках.

Дослідження інтернет-видання Rzeczpospolita показує, що рекомендації, введені у зв'язку з пандемією, перешкоджали багатьом полякам включати такий вид витрат у свої плани. У результаті середні показники пересування транспортом та витрати на нього зменшились майже вдвічі - зі 169 до 86 злотих.

Однак багато що залежить від ставлення до заборон та обмежень. Коли мова зайшла про те, чи мають поляки намір виконувати санітарні рекомендації та запрошувати на свята до п’яти осіб, кожен п’ятий вирішив, що таких дилем немає, і просто порушить заборону. Багато поляків не зважатиме на карантинні обмеження щодо гостей. А ще чверть респондентів все ще думають над питанням, що робити в такій ситуації.

Нагадуємо, поляки зменшили бюджет на подарунки – в середньому до 489 злотих, а деякі сім’ї взагалі відмовились від дарування подарунків.

Раніше Вголос писав про

Національний карантин у Польщі

ІА "Вголос": НОВИНИ