Про це він написав на своїй сторінці у «Facebook».

«За словами «багаторазового камікадзе», фактично кожен третій громадянин отримує пряму фінансову допомогу від держави. Зі слів Яценюка та дій уряду вимальовується така схема: спочатку для всіх українців піднімають податки, акцизи, тарифи, штрафи тощо. Паралельно зростає інфляція, падає гривня, скорочується виробництво, відповідно, збільшується безробіття та іде вниз ВВП. Потім частині українців виділяють певну суму. Для чого? Щоб хоч трохи їхній рівень життя піднявся? Ні», – пише політик.

За його словами, це роблять для того, щоби ці кошти було негайно перераховано різним обл-, тепло-, комун- та іншим енерго.

«Ці гроші, які пішли з Держбюджету, повернулися назад до Держскарбниці? В жодному разі! Вони пішли в кишені власникам водоканалів, генерацій та теплогенерацій, облгазів.

Що маємо в сухому залишку? 1. В Україні, як публічно визнав Яценюк, кожна третя людина не може оплатити бандитські тарифи без допомоги держави.

2. Олігархічна влада в рази збільшила власні прибутки за наш із вами рахунок. Спочатку піднявши в декілька разів розмір тарифів, потім, розуміючи, що люди не зможуть заплатити, примусила державу через систему субсидій задовольнити їхні забаганки.

3. На наступних виборах декілька мільйонів наших співгромадян можуть підтримати Яценюка з простої причини: а раптом ті, що прийдуть після нього, знімуть субсидію. Як тоді жити? Хай краще залишається. Чудова комбінація, за рахунок всієї України, правда?

Якщо держава оплачує тарифи приватним компаніям, то, може, настав час повертати ці компанії державі?» – запитує Олександр Мирний.

ІА "Вголос": НОВИНИ