Небувалого резонансу в соцмережах набрало обговорення оголошеного Президентом «народного праймеріз» на посаду Голови Львівської ОДА.

Серед трьох запропонованих Президентом для обговорення кандидатів, лідерами громадської думки мешканців Львівщини є підприємець і топ-менеджер групи компаній «ЕКО-ОПТІМА» Максим Козицький та адвокат і голова західноукраїнської філії юридичної компанії Arzinger Маркіян Мальський.

Незважаючи на відсутність чіткого розуміння, як саме впливатимуть прояви народного волевиявлення на рішення Володимира Зеленського при обранні кандидатури на посаду Голови облдержадміністрації, Львівщина проявила небувалу зацікавленість до процедури відбору.

Якщо брати за орієнтир підтримку в коментарях під постом Президента, то спостерігається приблизно рівна підтримка Козицького та Мальського, не зважаючи на опубліковані різними інтернет-виданнями підрахунки та рейтинги (автор не бере на себе повноваження лічильної комісії). Не дивлячись на рейтинги громадської підтримки (реальної чи штучної), важливим є питання наявності управлінського досвіду та готовності стати на чолі області.

На підтримку Маркіяна Мальського говорить великий досвід діяльності в сфері юриспруденції та дипломатичні навики на посаді Почесного консула Австрійської Республіки у місті Львів. Водночас перевагою Максима Козицького є наявність управлінського досвіду, ефективна господарська діяльність, реалізація масштабних проектів та позитивний досвід залучення інвестицій в регіон. ​Жоден із претендентів раніше не працював в органах державної влади чи місцевого самоврядування.

До речі, Маркіян Мальський вже двічі відмовлявся від набуття статусу державного посадовця, в 2014 році від посади начальника ДФС у Львівській області та 12 червня цього року, відповідно до коментарів, опублікованих у виданні "Галінфо", від посади Голови Львівської ОДА. ​

Тож, надіємось, Президент Володимир Зеленський почує настрої Львівщини та голосування за кандидатів не будуть марними.

ІА "Вголос": НОВИНИ