Документ, який міститиме план дій щодо врегулювання ситуації на Донбасі, повинен бути таким, який можна втілити в реальність. Документ має допомогти встановити мир на окупованих територіях України.

Відповідну заяву в коментарі «Інтерфакс-Україна» зробив керівник України у ТКГ Леонід Кравчук.

Після проведення в Україні місцевих виборів країна-агресор запропонувала на основі мінських угод створити так звану «дорожню карту».

Кравчук зазначив, що у відповідь наша держава також створить власний план дій. Орієнтовно за тиждень його внесуть на розгляд. Очільник української делегації додав, що є хороші напрацювання у радників «нормандської четвірки» та посла Мореля. Потрібно об’єднати усі старання та створити єдиний документ.

Леонід Кравчук розкритикував «дорожню карту», яку запропонувала Російська Федерація. Причина – документ містить прямі вказівки для Володимира Зеленського та Верховної Ради, це неприйнятно, такого немає ніде у світі.

Кравчук додав, що в запропонованому українською стороною плані першим пунктом буде припинення війни на Донбасі, після чого Україна має отримати контроль над кордоном, а її територію повинні покинути незаконні збройні формування та найманці.

Другий крок – проведення виборів на цих територіях, і на виборах за українським законодавством вибирають легітимну владу. Це дві умови, без яких нічого далі не можна зробити.

Читайте більше актуальних новин політики від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ