Вісім країн-членів ЄС в Організації Об'єднаних Націй, зокрема Британія, Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Італія, Бельгія і Німеччина, закликали російську владу зупинити підготовку до незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

Відповідну заяву від імені восьми країн-членів Євросоюзу перед початком засідання Ради безпеки ООН зачитала постійний представник Великої Британії при ООН Карен Пірс на брифінгу, пише УНІАН.

Зокрема, у заяві йдеться, що зазначені держави підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

"Ми засуджуємо незаконні так звані "вибори", заплановані на 11 листопада у непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей. У разі, якщо вони відбудуться, то суперечитимуть зобов'язанням, зробленим відповідно до Мінських угод та порушать українське законодавство", - наголошується у заяві.

Також у ній зауважується, що будь-які подібні незаконні вибори будуть несумісними із суверенітетом і територіальною цілісністю України.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту об'єднати зусилля, аби виступити проти цих незаконних виборів, які лише можуть сприяти підриву зусиль, спрямованих на досягнення миру у регіоні. Ми наполегливо закликаємо сепаратистів відмовитись від планів проведення виборів і закликаємо Кремль використати її значний вплив із метою зупинити проведення цих так званих виборів", - йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ