Політичний експерт Олександр Антонюк вважає, що поведінка Макрона пов’язана із тим, що Франція не відчуває загрози з боку Росії.

Про це повідомляється у статті "Чому Макрон «співає оди» Путіну".

«Будь-яка країна ставиться до Росії більш-менш лояльно, якщо їй не загрожує агресія чи інші негативні дії від самої РФ. Франція в цьому випадку не відчуває з боку Москви будь-яких загроз. Економічний складник, який полягає у співпраці Росії і Франції, також є дуже важливим. Не треба говорити про якісь стратегічні питання, давайте подивимось на банальний експорт вина чи автомобілів. Ми не провели достатньої інформаційної кампанії для того, щоб позиція середньостатистичного француза була негативною щодо Росії. Відповідно, Макрон керується такими настроями суспільства. Не варто забувати, що він пережив досить тривалі акції «жовтих жилетів» і йому зараз не потрібні зайві потрясіння. Тому зрозуміло, що зараз відбувається намагання посилити економічну співпрацю між двома країнами, а без політики тут не обійдешся. Як наслідок, ми отримали дипломатичний протокольний захід, і зрозуміло, що якщо президент однієї країни їде в гості до іншої, він обов’язково буде компліментарно відгукуватись про державу, у яку він приїхав. Очікувати якоїсь конфронтації з боку Макрона на території Російської Федерації не варто було і не треба себе тішити думкою, що у нас є західні партнери, які за нас стоять горою. Ні, це не так. Кожна держава,перш за все, відстоює власні інтереси, як і ми мали б відстоювати свої», - розповів Олександр Антонюк.

«Країни Європи готові на все, аби закрити цю гарячу точку, зняти санкції і продовжити вільну торгівлю із Росією. Ми не єдині у цій проблемі. Давайте згадаємо Молдову та Грузію, де були дуже схожі ситуації», - підсумував експерт.

ІА "Вголос": НОВИНИ