Критична ситуація з бюджетом Львова виникла внаслідок того, що новими кредитами міська влада намагається перекрити старі борги.

Про це Любомир Мельничук, керівник Львівської міської організації ВО «Свобода», розповів в етері проєкту “Народне-Толк Шоу” на телеканалі NTA, розповів про те, як міська влада наживається з кожного будівництва та чому так любить брати нові кредити.

Зі слів заступника голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді, чиновники не зацікавлені вкладати гроші в ті проекти, в яких не зможуть нажитися самі. Так, Любомир Мельничук стверджує, що саме будь-які будівництва - це постійне джерело прибутку і корупція. 

Уявіть, що ви робите ремонт в себе дома: ви запросили майстрів, запитали вартість робіт і погодилися на 20 тисяч. Майстри розбили стінку, поклали плитку і дають вам обрати: або живіть в таких умовах або платіть ще. Звичайно, що ви заплатите. Те саме відбувається й у Львові. Місту потрібен господар - міський голова і чиновники, які робитимуть щось не для піару, а щоб навести лад”, - стверджує Любомир Мельничук.

На думку депутата, головною причиною того, що місто застрягло в кредитах - політика кадрів команди міського голови.

 

Ми кредитні наркомани. Нам, щоб віддати кредит - потрібно взяти ще один. А гроші взяті в кредит на один проект - витрачаються невідомо на що. Потім до нас підходять в сесійній залі і кажуть, що якщо депутати не проголосують за новий кредит, місто стане, і цей колапс буде спричинений саме депутатами. Тож бюджетна комісія зменшує як може ті кредитні умови, а ми потім голосуємо. І маємо новий кредит…”, - обурений Любомир Мельничук.

Зауважимо, «Вголос» також писав про ситуацію з кредитами, які місто активно запозичувало за часів головування Андрія Садового та продовжує брати й зараз. За словами Миколи Іщука, наступного року місто має віддати понад 1,2 млрд грн боргів. 

Водночас як наголошувала у коментарі для «Вголос» очільниця бюджетної комісії ЛМР Наталія Шелестак, через катастрофічну ситуацію з наповненням бюджету розвитку під загрозою є масштабні міські проєкти, які анонсував Андрій Садовий. Серед них - і багатостраждальний електронний квиток.

Нагадаємо, «Вголос» вже писав про те, що для впровадження електронного квитка, потрібно додатково ще 1 млрд грн. Згідно з обіцянками Андрія Садового, е-квиток мав би запрацювати спершу в 2016-у, потім у 2018-у роках. Термін неодноразово переносили, і остаточно квиток мав запрацювати в січні 2022-го року, проте для його впровадження бракує коштів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ