Російська влада посилила політичний тиск на корінні народи на території Російської Федерації.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради зі закордонних справ Ганна Гопко.

Депутат зазначила, що така тенденція стала помітною ще з 2014-го.

«Починаючи з 2014 року, Кремль одночасно зі збройною агресією на території України посилив політичний та асиміляційний тиск на корінні народи Росії. Особливо з їхньою позицією щодо збройної агресії Росії проти України та анексії Криму», — повідомила Гопко.

Вона повідомила, що після ухвалення »мовного закону" Верховна Рада у цьому скликанні має проголосувати за звернення народних депутатів щодо засудження порушення прав корінних народів на території Російської Федерації.

«Сподіваюсь, що в цьому скликанні ми зможемо виконати свій борг перед усіма поколіннями і ухвалити цей законопроект (звернення народних депутатів до ООН, ПА ОБСЄ, НАТО, РЄ щодо засудження порушення прав корінних народів на території РФ, — Ред.)», — додала глава комітету.

Зазначимо, що Верховній Раді України пропонують прийняти проект постанови № 10125 про звернення парламенту до міжнародної спільноти з новим санкціям проти РФ через порушення прав корінних народів у Росії. 5 березня у Раду внесли проект постанови № 10125 про звернення ВР до міжнародного співтовариства про засудження порушення прав корінних народів у Російській Федерації.

Додамо, що Росія — головна загроза для НАТО, — сказав міністр оборони Чехії.

ІА "Вголос": НОВИНИ