Такий сюжет вийшов в ефірі підсумкової програми «Главное».

Ведуча передачі Ніка Стрижак удалася до оціночних суджень та огидним голосом розкритикувала міністра закордонних справ Польщі Гжегожа Схетину через його пропозицію перенести ювілейний парад перемоги в Другій світовій війні з Москви до іншого міста.

Ведуча заявила, що російські танки слід відправити до Варшави.

«Цілком можна й у Варшаві показати наші танки. Влаштувати такі великі європейські гастролі. Клопітно, але можна. А чому тільки полякам свято?» – випалила ведуча.

А вже в сюжеті «журналіст» розповідає, що відправити до Варшави танки для російської армії було б занадто просто. Ба більше – до околиць Варшави військова техніка дістанеться менше ніж за добу.

Окрім Варшави, «журналісти» зазіхнули й на Берлін. Зокрема, вони показали, як у військовому містечку знімають прапор Німеччини та піднімають триколор Росії.

«Багато російських офіцерів непогано знають Німеччину, їм там навіть карта не знадобиться. Головне, щоб вони «на автоматі» не зайняли військові містечка, які після об'єднання ФРН і НДР дісталися німцям», – ідеться сюжеті.

Понад те, «журналіст» заявив, що Прага, Гельсінкі, Вільнюс і Таллінн дуже близько від Москви, тому туди російські солдати і взагалі можуть дійти пішки.

«Армія в нас велика, на всіх вистачить. Ще й для Москви залишиться», – зазначено в сюжеті.

Дивіться програму з 53:17.

ІА "Вголос": НОВИНИ