Екологічна ситуація буде під великою загрозою, коли півострів зроблять відстійником ядерної зброї та відходів.

Про це повідомили в пресслужбі ГУР Міноборони.

«Тактична ядерна зброя в Криму, а тепер ще й намір розмістити на окупованому українському півострові установки зі збагачення урану, виробництво матеріалів подвійного призначення і застосування технологій, пов’язаних з ядерною зброєю, - все це може перетворити Крим у ядерний відстійник», - зазначив начальник головного управління розвідки МінОборони Кирило Буданов.

Він переконаний, що в основі такої позиції російських тактиків і стратегів є тверде переконання, що якщо Росія погрожуватиме використанням ядерної зброї, то ворог буде змушений піти на поступки. Свого роду країна-агресор буде вдаватись до «ядерного шантажу».

«Путін фактично використовує уроки радянської ядерної пропаганди, яка мала на меті залякування Заходу, але призвела насправді до формування стратегії взаємного гарантованого знищення”, – зауважує керівник ГУР МО України.

На його думку, в ситуації екологічної загрози, що повисла над Кримом від ядерних намірів РФ, потрібно зібрати зусилля всіх країн Чорноморського регіону та Східної Європи щоб протидіяти таким намірам російського окупаційного режиму.

Як писав «Вголос» раніше, ГУР повідомило, що окупанти готуються до нових бойових дій на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ