Служба безпеки України провела в Києві спецоперацію, під час якої затримала на хабарі двох працівників Державного бюро розслідувань.

Посадовців викрили, коли вони отримували хабар від бізнесмена. На його замовлення вони мали «вирішити потрібне питання» з працівником прокуратури.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Затримані «кришували» нелегальний бізнес та лобіювали інтереси забудовників. Свої дії зловмисники маскували під виконання службових обов’язків.

Працівники ДБР тиснули на інших посадовців та правоохоронців з проханням «не бачити» порушень «клієнтів». Якщо ж посадовці відмовлялися, ділки створювали штучні умови для їх підкупу.

З працівником прокуратури вони намагалися домовитися про зняття арешту з «потрібної» ділянки землі. За закриття кримінального провадження пропонували 5 тисяч доларів.

Наразі правоохоронці встановлюють можливу причетність затриманих до інших злочинів. Їм повідомили підозру за двома статтями – провокацію підкупу та зловживання впливом.

На сторінці спільноти Police Control Ukraine з’явилася інформація про те, що працівники ДБР намагалися підкупити посадовців Львівської обласної прокуратури. Затримали нібито оперативника ГОУ ДБР Олександра Вікторовича Бугая та начальника відділу ГОУ ДБР Єгора Олександровича Рядінського.

Як писав «Вголос», на Львівщині оштрафували посадовців ОДА, правоохоронців та депутатів облради. До бюджету надійшло 350 тисяч гривень від порушників антикорупційного законодавства.

ІА "Вголос": НОВИНИ