19 лютого Рада національної безпеки і оборони України підтримала введення суворих санкцій проти Медведчука та його посіпак. Такий пронизливий випад стосовно очільника кремлівської «п'ятої колони» в Україні, який отримав кум Путіна після закриття ворожих теле-рупорів і введення санкцій щодо його підтирача Тараса Козака на початку цього місяця, як і оголошення СБУ підозри у державній зраді цинічному кремлівському пропагандисту Шарію, вартують особливої уваги.

До речі, навіть епатажний журналіст Роман Скрипін, відомий жорсткою критикою Зеленського, у притаманній йому гротескній формі належно оцінив вищезгадані події.

Отже, як повідомляє УНІАН, під санкції РНБО від 19 лютого, що їх президент України підписав наступного дня, потрапили Віктор Медведчук і К°, а також його дружина Оксана Марченко, низка російських підприємств та компанія-управитель мережі магазинів «Спортмастер».

Рішення РНБО про введення санкцій проти Медведчука і його оточення стосується 8 фізичних і 19 юридичних осіб.

Повні списки суб'єктів, що потрапили під санкції, вказані у додатках 1 і 2 до рішення РНБО від 19 лютого. Документи опубліковані на сайті президента України.

Стосовно самого Віктора Медведчука та його дружини - санкції накладаються на все майно і активи, які знаходяться у їхньому підпорядкуванні.

Як повідомив Секретар РНБО Олексій Данилов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258/5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням.

Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», оскільки нею володіє медведчуківська компанія «ПрикарпатЗахідтранс».

Рекація кремля не забарилася. Зокрема, речник президента Московії Дмітрій Пєсков заявив, що запровадження санкцій проти лідера ОПЗЖ Віктора Медведука може призвести до військового загострення на Донбасі. Також він побачив «американський слід» в останніх рішеннях української влади.

Варто зазначити, що США без вагань підтримали введення Україною санкцій проти Віктора Медведчука та його оточення.

Разом з тим, вже вдруге «спалився» на нервах інший кум Медведчука - попередник Зеленського у президентських апартаментах на Банковій Петро Порошенко.

Раніше лідер ПЄС заявляв, що до нього звернувся власник телеканалу Прямий, ексдепутат парламенту від Партії регіонів Володимир Макеєнко з проханням захистити його від санкцій Зеленського. В результаті Петро Олексійович нашвидкоруч викупив цей медійний ресурс, бо очевидно добре знав, що гріхів у Макеєнка достатньо для запровадження санкцій.

Відтак, дізнавшись про рішення РНБО від 19 лютого, 5-й президент нашої держави лицемірно «підтримав» санкції проти народного депутата Віктора Медведчука.

Більше того - «сивочолий» нагло перевів стрілки і заявив, що «потужним бізнесменом Віктор Медведчук став ще за президентства Кравчука, а у велику політику повернувся за президентства Зеленського на дострокових парламентських виборах 2019 року і місцевих 2020-го» (хоча кожен, хто має вуха, очі і дещицю мізків у голові, добре знає, хто й коли в Україні «воскресив Мертвечука»).

На завершення хотілося б додати - попри розуміння реальних причин нинішньої активності президента Зеленського, пов'язаних із переманюванням опезежистами за кремлівські рублі його електорату на півдні і сході України, те, що відбувається сьогодні у владних структурах, однозначно сприятиме розвитку Революції Гідності, яка почалася на зламі 2013/2014 року.

Символічно, що вищеописані події відбулися на київських пагорбах саме в "День пам'яті Небесної Сотні. Герої не вмирають!».

Ivan Vovk, головний редактор Інформаційний часопис МОУН.

ІА "Вголос": НОВИНИ