Міністерство економіки України відхилило пропозицію міністра інфраструктури Владислава Криклія щодо змін законодавства, які передбачають скасування конкурсу на посаду директора “Украероруху”.

Про це інформують у пресслужбі Мінекономіки.

Владислав Криклій пропонував проєкт постанови, яка змінювала би Порядок проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки. Під дію цієї постанови портрапив би порядок призначення керівника державного підприємства «Украерорух». Він би здійснювався без проведення конкурсу.

Натомість Мінекономіки не схвалило цей проєкт. У відомстві пояснили, що «Украерорух» - це державне унітарне підприємство, де обов’язково має бути створена наглядова рада. Лише вона має право призначати керівника, припиняти його повноваження, встановлювати суму його зарплатні, укладає і розриває з ним контракт, ухвалювати його умови і стежити за їхнім дотриманням.

Натомість у самому «Украерорусі» переконані, що для призначення кервника підприємства достатньо лише наказу міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Читайте більше новин на нашому сайті:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ