Уряд обіцяв провести розслідування щодо силового розгону протестувальників на залізничній станції у Соснівці, який відбувся на початку вересня 2019 року за вказівкою новопрозначеного голови ГУНП у Львівській області Василя Віконського, втім досі не зробив цього. А це може свідчити про «кришування» колишнього беркутівця безпосереднього головою МВС Арсеном Аваковим.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявила громадська діячка, голова ГО «Варта 700» Наталія Шелестак.

«Для мене призначення беркутівця на Львівщину виглядало таким собі »тролінгом« з боку Авакова. Ми вже тоді розуміли, що філософія людини, яка багато років віддала »Беркуту«, не може бути в нашому розумінні »вільною« від виконання незаконних вказівок», - зазначила Шелестак.

Активістка наголосила, що Уряд обіцяв провести розлідування щодо силового розгону протестувальників на залізничній станції у Соснівці, втім досі не дав жодного результату.

«Нас запевняли, в тому числі керівництво, яке представляло тут Віконського, у тому, що він зовсім інший, пройшов війну, крутий командир, добре проявив себе в АТО, що він всі свої зусилля докладатиме до розвитку поліції і діятиме в рамках закону. Але буквально за кілька днів після його призначення ми побачили ці »рамки закону« у Соснівці (під час жорсткого силового розгону протестувальників, здійсненого за прямою вказівкою Віконського, ред.).

Ми вважали, що маємо чекати на службову перевірку, на реакцію відповідних органів, адже факти порушень були очевидними. Втім, перевірки тривають досі. Міністерство гарантувало нам результати до 5 грудня, але і сьогодні їх досі немає», - пояснила Наталія Шелестак.

«Тому ми чудово розуміємо, що цю людину безпосередньо »кришує« Аваков. З якихось невідомих нам мотивів, вчиняючи різноманітні порушення. Він привів сюди своїх колишніх підлеглих із Хмельниччини, призначив їх на посади, а вони звикли діяти »совдепівськими« методами», - резюмувала активістка.

Повний запис ефіру дивіться за посиланням:

Нагадаємо, напередодні доктор юридичних та історичних наук, професор КНУ ім.Т.Шевченка, генерал-полковник у відставці Іван Білас заявив про злочини голови Нацполіції Львівщини, ексберкутівця Василя Віконського.

Перед цим Личаківський районний суд Львова зобов’язавЛьвівське територіальне управління ДБР невідкладно розпочати досудове розслідування по факту вчинення кримінального правопорушення керівником слідчого управління ГУ Нацполіції Львівщини Наталією Харченко. Посадовця підозрюють у перевищенні влади або службових обов’язків, що спричинило істотну шкоду державним інтересам. Відповідна заява надійшла до ДБР на початку грудня.

З цього приводу прокурор Львівської області Ірина Діденко ініціювала позапланову перевірку обласної поліції.

Як відомо, заступником голови ГУНП Львівщини Наталія Харченко стала у жовтні 2019 року – після того, як головою ГУНП став колишній беркутівець Василь Віконський. До цього Харченко обіймала аналогічну посаду у Хмельницькому управлінні, яке до призначення у Львівську область очолював також Віконський.

Досі повідомлялося, що Василя Віконського та Наталію Харченко підозрюють у «кришуванні» криміналу в області. Йдеться про сприяння діяльності відомих кримінальних авторитетів, квартирні крадіжки, дрібне шахрайство та тиск на місцевих підприємців.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ