Про це під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Депутат зазначив, що в електронній черзі на 2017 рік було зареєстровано понад сім тисяч заяв від батьків дошкільнят. З них близько трьох тисяч дітей не потрапить цьогоріч у дитсадок через банальну відсутність вільних місць.

«Така ситуація є не просто критичною – вона катастрофічна. Я неодноразово звертався до представників виконавчих органів ради з вимогами розробити механізм, який дасть змогу поступово збільшити кількість дитсадків у Львові та сконцентрувати додаткові зусилля і ресурси на цій проблемі. Проте досі не отримав належної реакції», – наголосив Андріян Гутник.

Депутат від ВО «Свобода» зазначив, що він розробив та зареєстрував проект ухвали Львівської міської ради, який містить програму розвитку мережі дошкільних навчальних закладів м. Львова на 2017–2025 роки.

«Ця програма покликана стати дієвим механізмом, аби до 2025 року вирішити проблему нестачі дошкільних навчальних закладів у Львові. Зважаючи на це, прошу Вас забезпечити належну участь представників профільних виконавчих органів у її підготовці до розгляду на черговій сесії Львівської міської ради. Також, прошу долучити до її обговорення і підготовки представників освітніх закладів міста та громадськості», – пояснив Андріян Гутник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ