На території Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного у Києві поліцейські охороняли ліквідаційну комісію, яка має реорганізувати заклад, а колектив і студенти намагались завадити цьому. Без сутичок не обійшлось.

Про це повідомляє Громадське.

Студенти та викладачі намагались потрапити до закладу, але їх не пропустили правоохоронці, внаслідок цього виникли сутички.

Як кажуть у столичній поліції, декілька людей отримали тілесні ушкодження, зокрема і силовики.

Студентка і голова студентського самоврядування Катерини Жданович зі струсом мозку перебуває в лікарні під крапельницею.

«Наразі до територіального управління поліції запрошені обидві сторони конфлікту для надання пояснень та об’єктивного встановлення причин інциденту», — йдеться у повідомленні.

Натомість Facebook коледжу повідомив вдень про те, що готується рейдерське захоплення закладу, а на його територію вже приїхали «тітушки».

2 вересня 2020 року Кабінет міністрів погодив пропозицію Міносвіти і приєднав Олімпійський коледж імені Піддубного до Національного університету фізичного виховання і спорту з утворенням на його базі відокремленого структурного підрозділу університету, однак колектив вимагає скасувати це рішення.

Профспілка працівників та студентів коледжу звернулась до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати реорганізацію, у своєму позові вони кажуть, що рішення уряду порушує закони «Про освіту» та «Про вищу освіту».

Як писав «Вголос», англійський футболіст Том Хоппер, який захищає кольори “Лінкольн Сіті”, розповів про своє особисте життя. Секс-скандал, у який потрапив нападник в 2015 році, допоміг йому набагато серйозніше ставитися до спорту.

ІА "Вголос": НОВИНИ