Конституційний Суд України збереться на спеціальне пленарне засідання, щоб розглянути питання про вчинення Олександром Тупицьким істотного дисциплінарного проступку.

Засідання відбудеться 17 березня.

Про це інформує УНН з посиланням на заступника голови суду Сергія Головатого.

Суддя Віктор Кичун, якого нещодавно призначили до складу суду, хотів внести питання про розгляд проступку Тупицького до порядку денного. Проте виконувач обов'язків голови КС Сергій Головатий сказав, що  це не потрібно робити, адже вже є окреме розпорядження про призначення засідання на 17 березня.

Під час нього також розглянуть грубе та систематичне нехтування Тупицьким своїми обов’язками.

Нагадаємо, що раніше Судді Конституційного суду Олександр Литвинов і Сергій Головатий влаштували перепалку через крісло Олександра Тупицького

Реакція Тупицького

Колишній народний депутат і журналіст Сергій Лещенко у своєму каналі в Telegram написав, що вже за півтори години після прийняття рішення сам Тупицький скасував його як незаконне, а його розгляд він нібито переніс на середу. За словами журналіста, відсторонений Тупицький досі себе вважає головою КСУ.

Відсторонення Тупицького

  • 29 грудня Володимир Зеленський ухвалив рішення про відсторонення Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького з посади судді на два місяці. Тоді ж проти нього порушили кримінальне провадження через підкуп свідка та надання неправдивих свідчень.
  • 18 січня працівники Управління державної охорони не впустили голову КСУ Олександра Тупицького до приміщення Суду та робочого кабінету.
  • 20 січня Туписький приїхав на роботу двома машинами та з особистою охороною. Проте йому не вдалося потрапити навіть у подвір’я КСУ.
  • Наприкінці січня Тупицький подав відповідний позов до суду.
  • 27 січня Тупицький поскаржився Дмитру Разумкову на співробітників державної охорони.
  • Голова КСУ Олександр Тупицький програв судову справу проти Управління держохорони.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ