Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма на Луганщині перевірив виконання домовленостей з розведення сил в районі Станиці Луганської.

Про це повідомила в Facebook його прес-секретар Дарка Оліфер.

Головною метою поїздки було побачити стан справ безпосередньо на лінії зіткнення в районі Станиці Луганської, де відповідно до Рамкового рішення ТКГ має бути завершено розведення сил та засобів.

Кучма заявив, що приїхав сюди не вирішувати питання за Кабінет міністрів чи президента. Його завдання - подивитись, як виконують рішення стосовно розведення сил.

Оліфер повідомила, що Кучма спілкувався з українськими військовими, які несуть службу в зоні ООС, із прикордонниками, які працюють на КПВВ, та з місцевими мешканцями і місцевою владою.

Кучма також повідомив, що відповідно до рішення президента, на початку наступного тижня до Станиці Луганської приїде спеціальна урядова комісія, яка має визначити перелік соціально-економічних проблем цієї прифронтової території та окреслити шляхи їх вирішення.

Нагадаємо, що відведення українських підрозділів у Станиці Луганській не послаблює оборонні можливості українських військових на цій ділянці та відбувається у рамках виконання раніше ухвалених Мінських домовленостей.

ІА "Вголос": НОВИНИ