Окупанти примусово депортують дітей та їх батьків у віддалені краї рф. Крім того, росіяни вивозять більшу частину врожаю з Херсонської області й блокують морські порти.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, пише Радіо Свобода.

За його словами, на окупованих територіях також триває пошук проукраїнських і патріотичних людей, які можуть "завадити організації планів рф на окупованих територіях".

«Іде вивіз нашого населення з окупованих територій на територію РФ, і при чому дуже велика увага приділяється такій категорії як діти, підлітки, молодь. Чому? Тому що ми розуміємо, що молодь – це можливість влаштування в їхні навчальні заклади, в тому числі і у військові навчальні заклади, і це той контингент, який потім РФ буде використовувати. Відповідно, це молоде населення, яке можуть відправити в будь-який регіон РФ для того щоб відновити або поповнити ті прогалини в населенні, які є в дальніх районах РФ, Сибір, Далекий Схід. І реально ми бачимо цю картину», - підсумував він

Також, за його словами, окупаційні війська в Херсонській області та частині Запорізької «поставили ультиматум» місцевим фермерам про те, що все, що буде вироблятися в цих регіонах, забиратимуть на територію Росії.

«Крім того, однозначно, великий подив викликало у окупантів таке питання, як розподіл землі. Видача землі населенню, паювання. Перше питання, були здивовані дуже: »а чому у вас не має колгоспів, все забрати, все знову повернути в колгоспи. І весь врожай який буде збиратися, 30 відсотків буде залишатися вам, 70 відсотків йде на РосіюЦе повернення часів колективізації, часів радянського союзу, коли так було влаштовано на цих територіях", - пояснив Скібіцький.

Він додав, що така політика Росії призведе до виснаження окупованих територій.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ