У воєнний час увага до будь-якої виробничої інфраструктури є не тільки з боку українського суспільства, а й ворожих інформаторів.

Влада неодноразово звертається до усіх осіб, у тому числі і до журналістів з проханням не публікувати наввипередки у соцмережах та на сайтах інформації, фото та відео, які можуть надати російському агресорові додаткову інформацію про те, чим займаються і що збираються виготовляти-ремонтувати на тому чи іншому підприємстві.

Стосується цей месидж і журналістів, які основним контентом своїх публікацій вважають розслідування комерційних та державних закупівель. І щоб привернути увагу читача до своїх публікацій “забувають” про війну і шукають у копиці сіна цю чарівну голку “корупції”, якою хочуть вколоти, на їхню думку, безпосередніх учасників тендерних процедур.

Водночас “борці з корупцією” забувають, що такі публічні розбірки можуть надати ворогові додаткову інформацію для корекції вогню.

Випадково чи ні, але сайт “Наші гроші”, про який ми вже писали як про лояльний до міського голови Львова Андрія Садового (бо ж здобуває від мера преференцію у тих же тендерах на висвітлення діяльності його роботи, а водночас “розслідує” корупцію лише опонентів очільника міста) вчора, 17 березня, розмістив на сайті інформацію під заголовком “Тендери воєнного часу: ремонт літаків та пальне”.

Йшлося про укладення контрактів через систему публічних закупівель Prozorro, їх кількість та загальну суму угод. І, як зрозуміло із заголовку, про стратегічні у час війни літаки та пальне. Мовляв, треба пильнувати, хто може нажитися на цих життєво важливих операціях.

Та вже сьогодні, 18 березня, з самого ранку на Львів прилетіло чотири рашистські ракети, які розбомбили львівське підприємство. Це при тому, що очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький одразу на брифінгу зазначив, що на Львівщині немає жодного військового об’єкта. 

“Розслідування” з сайту “Наші гроші” раптово зникло. Це зауважила користувачка соцмереж Naliya Malinovska “Вчора сайт «Наші гроші» викладає «розслідування» про ремонт літаків на Львівському авіаремонтному заводі, сьогодні туди прилітають ракети, а вчорашня новина з сайту спішно видаляється. Арештуйте вже тих п*д*р*сів, які думають що вони журналісти”.

"Наші гроші" 18 березня

Чому так сталося, очевидно, зможуть згодом сказати відповідні служби.

А ми ще раз наголошуємо, що не на часі вправлятися у журналістській майстерності з “розслідування” тендерів, які у воєнному часі розповідають більше, ніж ми можемо написати.  

ІА "Вголос": НОВИНИ