За останні роки оголені щиколотки стали обов‘язковим «інгредієнтом» для стильного образу серед підліткової генерації. Така тенденція, наскільки нам відомо, завітала до нас із Європи та стрімко розширила свій вплив за допомогою соціальних мереж.

Проте нерідко побачити таку картину можна навіть й узимку. Саме в цю найхолоднішу пору року юним прихильникам найсучасніших трендів найбільше дістається від їхніх батьків, людей старшого віку, чи навіть щастить зловити декілька зневажливих фраз у свій бік від незнайомців на вулиці, де стати свідком схожої ситуації доводилось чи не кожному.

Тим не менш, за твердженням самого МОЗ, така легковажність й справді може мати неприємні наслідки: найчастіше в таких випадках звертаються до лікаря зі скаргою на біль у ногах, що супроводжується порушенням там кровообігу та загальним переохолодженням організму.  

Чому ж все-таки покоління «зумерів» й надалі продовжує ризикувати власним здоров’ям заради цієї так званої традиції?

Найпоширенішим початком того чи іншого тренду завжди були масмедіа. Наприкінці минулого століття молодь надихалася стилем харизматичних голлівудських зірок, а тепер, у світі стрімкого розвитку високих технологій, нове покоління все частіше рівняється на популярних інстаграм-блогерів та тіктокерів. Одна поширена фотографія з модним брендовим одягом може захопити увагу сотень тисяч користувачів по всій Україні. 

До того ж кожен другий інфлюенсер також володіє й власним брендом товарів, в результаті чого рівень купівлі одягу в інтернет-магазинах серед молоді зріс в декілька разів. А далі все працює за ланцюговою реакцією – одні підлітки беруть приклад з інших і таким чином «застрибують» на той чи інший тренд, намагаються йти крок у крок з модою, нехтуючи в деяких випадках здоровим глуздом.

Як довго триватиме тренд на штани з «підкатами»? 

Не секрет, що вічних тенденцій не існує. Пройшла мода на сині джинси 80-х і викличний макіяж нульових. Така сама доля, як нетерпляче сподіваються батьки, вже зовсім скоро може спіткати і цей довготривалий тренд. Уважно придивившись на «аутфіти» підростаючого покоління, чимало експертів зробили висновок, що цьогоріч штани з «підкатами» дещо відійшли з поля зору на другий план. Чи дослухались підлітки до порад лікарів – невідомо, але вони наголошують на тому, що голі гомілки взимку тепер виглядають дещо дурнувато, а актуальнішим варіантом цього сезону вважають довгі оверсайз джинси. 

 

Данило Романяк

ІА "Вголос": НОВИНИ