Вагітні з діагнозом Covid-19 можуть звернутися в будь-яку територіальну лікарню, яка надає таку допомогу. До цього переліку не входять пологові заклади міста, але, в окремих випадках, жінок прийматимуть у Пологовому будинку №1, що на вулиці Мечнікова.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця управління охорони здоров’я ЛМР Леся Кобецька, передає «Вголос».

За її словами, загалом, пологові заклади не надаватимуть медичну допомогу вагітним, хворим на Covid-19. Деяких вагітних з коронавірусом таки прийматиме Пологовий будинок №1 на вул. Мечнікова.

Утім там будуть зосереджувати лише тих жінок, у яких супутньо з коронавірусом починаються пологи або є ускладнення.

"Зараз є нове розпорядження керівника робіт по ліквідації Covid-19, був оновлений перелік і в цей перелік не входять пологові заклади. Ці заклади у нас суттєво скорочені. В нас у Львові  буде працювати з такими пацієнтами лікарня швидкої медичної допомоги, але, ми також залишили за собою і Пологовий будинок №1 на вул. Мечнікова. Вони готові брати таких пацієнток в тому випадку, якщо буде йти мова про пологи, або, якщо є якесь ускладнення", - зазначила вона.
Якщо вагітні з діагнозом Covid-19 не мають ускладнень, їм потрібно звернутся у будь-яку територіальну лікарню, що надає таку допомогу.
"Вагітність - це фізіологічний процес і, фактично, вагітна жінка - це здорова людина. Якщо до неї доєднується діагноз Covid-19, то така особа може бути госпіталізована в будь-яку територіалну лікарню, яка визначена для надання такої допомоги", - додала Леся Кобецька.

ІА "Вголос": НОВИНИ