Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав три аргументи, які роблять позицію України в переговорах з Росією через війну сильнішою. Він заявив, що ключова пропозиція України - це гарантії безпеки.

Про це повідомляє глава українського МЗС Дмитро Кулеба інтерв'ю «УП».

«Наша ключова пропозиція - гарантії безпеки. Це те, навколо чого все крутиться, і без чого домовленостей бути не може. Це ключове. Ми всі вивчили сумний досвід Будапештського меморандуму. Ми всі розуміємо, що Україна існує у вакуумі безпеки, і саме через цей вакуум Росія зважилася на війну, вважаючи, що ніхто за нас не заступиться і самі ми не будемо здатні захиститися», - заявив міністр.

Він заявив, що Росія виявилася частково правою, тому що дійсно за Україну ніхто не воює.

«Ми і не розраховували. Але при цьому вона помилилася, тому що нам допомагають дуже серйозно зі зброєю, з фінансами і політично», - заявив Кулеба.

Міністр підкреслив, що Росія повністю прорахувалася в тому, що українці не будуть чинити опір

Україна чинить запеклий опір. І треба добре розуміти, що зараз наші головні аргументи на переговорах - це якраз наш опір, це зброя, яка до нас надходить від партнерів, і санкції, які вони застосовують проти РФ. Ось це три аргументи, які роблять нашу позицію сильнішою в переговорах", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, в НАТО розповіли, що розуміють розчарування та відчай політичного керівництва та народу України у зв’язку із варварськими діями російської армії проти цивільного населення та реагує на цю ситуацію нарощуванням військової допомоги.

ІА "Вголос": НОВИНИ