Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що їде на переговори з очільником МЗС росії Сергієм Лавровим із сильною позицією, однак очікування від цієї зустрічі стримані

Про це глава української дипломатії сказав під час включення у Фейсбуці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

Міністр закордонних справ зазначив, що наразі триває підготовка до завтрашніх перемовин з міністром Лавровим.

«Ми проводимо дуже серйозну роботу, щоб провести їх максимально ефективно. Скажу відверто, що очікування у мене від переговорів стримані. Я не покладаю на них якихось завищених очікувань, але, безумовно, будемо витискати по

максимуму», - сказав очільник МЗС України.

Кулеба зазначив основні вимоги від України: припинення вогню, звільнення наших територій і ліквідація гуманітарної катастрофи, створеної російською армією.

Також додав, що їде на ці перемовини зі сильною позицією завдяки героїму ЗСУ та непорушності позиції Президента Володимира Зеленського.

«Ми сильні, ми впевнені у собі і будемо витискати максимум в інтересах України і українського народу. Що ми отримаємо на виході – це вже інше питання. Це залежить у тому числі від того, з якими інструкціями і директивами їде на ці переговори пан Лавров», - зауважив Кулеба.

Він висловив сподівання, що російський міністр підійде до переговорів «добросовісно, не з пропагандистської перспективи, а дійсно із задачею пошуку рішення, як припинити розв’язану росією війну».

Нагадаємо, Анкара анонсувала тристоронню зустріч за частю кулеби та Лаврова.

Зустріч пройде в рамках Дипломатичного форуму в Анталії, згоду на участь у якому дали і Сергєй Лавров та Дмитро Кулеба.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило державне агентство Туреччини Anadolu.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що у четвер, 10 березня, в Анталії відбудеться тристороння зустріч глав МЗС Туреччини, України та Росії.

«Лавров та Кулеба прибудуть до Анталії. Зустріч відбудеться з моєю участю. Ми доклали великих зусиль для її організації», - заявив турецький міністр.

Чавушоглу наголосив, що головним пріоритетом зустрічі є припення військових дій в Україні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ