Громадянський рух кума Путіна Віктора Медведчука «Український вибір» похвалилась, що суд скасував заборону на використання російськомовного культурного продукту у Львівській області.

Про повідомила прес-служба громадського руху.

«16 січня 2018 року Львівський окружний адміністративний суд в повному обсязі задовольнив позов Громадського руху, визнавши протиправним і недійсним рішення Львівської обласної ради VII скликання від 18 вересня 2018 року № 745 »Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області«», – повідомили в «Українському виборі».

Там наголосили, що накладений Львівською облрадою мораторій на використання російськомовного культурного продукту порушує Конституцію, закони України і міжнародне законодавство.

«Ми і далі будемо відстоювати права російськомовного населення, домагатися скасування подібних антиконституційних рішень політиків, одержимих русофобською істерією», – заявили в виконкомі руху.

Водночас нардеп і заступник голови «Українського вибору» Василь Німченко заявив, що вони спробують скасують подібні рішення Житомирської, Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської облрад.

Як писав «Вголос», 18 вересня, депутати Львівської обласної ради проголосували за мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівщини.

Вчора, 16 січня, відомий львівський видавець, засновник газети “Галицькі Контакти” Сергій Іванов-Малявін повідомив, що за його позовом Львівський адміністративний суд скасував встановлений в області мораторій на російськомовний культурний продукт.

ІА "Вголос": НОВИНИ