Про це повідомляє «Depo.Київ»

Останні два випадки сталися у Дніпровському та Оболонському районах столиці. Зокрема, одна людина захворіла у Дніпровському районі столиці через купання в озері Передмісна слобідка. Інша жінка захворіла через купання в Оболонському районі столиці в озері Вербне.

Тому наразі вирішено тимчасово заборонити купатися у водоймах на пляжах «Райдужний», «Вербне», «Тельбін» та у Передмісній слобідці.

Як відомо, пляжі Києва в період літнього сезону особливо небезпечні для відпочивальників, оскільки під час купання у забрудненій воді зростає ризик підхопити різні інфекції.

Зараз діє заборона купатися на пляжах: «Чорторий», «Пуща-Водиця», «Вербне», «Райдуга» і «Тельбін».

Також через бездіяльність комунальників столиці загрожують епідемії. Обсяги дератизаційних заходів скоротилися на 71%, з гризунами борються лише у 2,6% житлових будинків. Крім того, дератизаційними заходами у Києві охоплено лише 2,4% дитячих дошкільних установ, 6% закладів охорони здоров'я, 4% харчових об'єктів міста.

Як відомо, лептоспіроз – це гостра інфекційна хвороба, яку викликає збудник з роду лептоспір. Характеризується ураженням капілярів, часто бувають ураження печінки, нирок, м'язів, інтоксикація, її супроводжує хвилеподібна лихоманка. Резервуаром лептоспір є гризуни (щури, миші), а також свині, рідше — велика худоба та собаки. Зараження людини відбувається при споживанні сирої води, купанні у заражених водоймах, при роботі на заливних луках, полях зрошення, у місцях звалищ, при догляді за домашніми тваринами, споживанні інфікованих продуктів.

ІА "Вголос": НОВИНИ