Долари вже не перший рік є інвестиційним активом для українців, особливо на заході країни.

У Львові обмін валют звична справа, адже саме це місто приваблює туристів з усіх куточків України та інших країн. Зберігати заощадження у доларах для подорожей, бізнесу або більш масштабних вкладень набагато вигідніше, ніж у гривні.

Щоб спростити пошук потрібних фінустанов для покупки долара по актуальному курсу, портал «Мінфін» запустив розділ «Валютний аукціон». Даний сервіс пропонує користувачеві дошку з оголошеннями від приватних осіб, обмінників та банків для конвертації грошей.

Як купити долар у Львові: відмінні характеристики Валютного аукціону

На Валютному аукціоні обмін валют відбувається як онлайн, так і офлайн. У другому випадку, користувач може скористатися інтерактивною картою, щоб знайти обмінні пункти поблизу. Щоб конкретизувати запит на купівлю долара у Львові, Валютний аукціон пропонує настройку фільтрів, де користувач вказує потрібні вимоги:
  • цілодобовий обмін;
  • конвертація старих купюр;
  • безпечний валютообмін;
  • продаж або купівля великої суми оптом.
У сервісу «Валютний аукціон» індивідуальний підхід до кожного, тому користувач може знайти те, що йому потрібно на дошці оголошень.

Рекомендації порталу «Мінфін» з безпечного придбання долара у Львові

"Мінфін" рекомендує обмінювати валюту тільки в перевірених фінансових установах.

Купуючи долар на чорному ринку, краще домовлятись про зустріч в банку, щоб перевірити гроші на справжність, тим самим уникнувши махінацій.

Що стосується обмінників, варто звертатися у пункт, що працює від офіційного банку. Обмінник повинен бути зареєстрований в реєстрі НБУ, а також мати сайт і реальні відгуки від клієнтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ