Колишню львівську виправну колонію №48  на вулиці Хуторівка продали під схему, щоб заволодіти сформованою земельною ділянкою.

Про це в ефірі проєкту «Народне Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андріян Гутник.

Він зауважив, що продаж в’язниці був би вигідним для міської ради Львова у тому випадку, якби майно, яке, по суті, є будівельним сміттям, продали окремо від земельної ділянки.

«Тому зараз виходить так, що Хуторівську колонію купували під схему, щоб заволодіти сформованою земельною ділянкою, яка є під тим майном. І ніхто цієї земельної ділянки забрати не може, – сказав депутат Львівської міської ради.
Андріян Гутник припустив, що на місці виправної колонії більшу частину території займатиме житлова забудова. Це при тому, що ще до початку аукціону, інвесторам поставили зовсім інші умови.
«Якщо дозволяється максимум 25% житлової забудови, то економічно не вигідно за такі гроші купувати земельну ділянку. Тому житла там буде набагато більше. Це чергова схема. А от хто задіяний у цій схемі - це завдання для правоохоронних органів», – підкреслив Андріян Гутник.
Нагадаємо, Міністерство юстиції України продало Львівську виправну колонію №48, що на вул. Хуторівка у Львові за 407,5 млн грн. Вартість майна колонії під час аукціону зросла у кілька разів. Це перший випадок продажу в'язниці в Україні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ