Колишній протидиякон РПЦ Анрій Кураєв жорстко розкритикував так званий з'їзд чернецтва РПЦ в Україні (раніше УПЦ МП) у Почаєві у дописі  на Фейсбуці.

«З'їзд ігуменів і ігумень. Відбувся в Почаєві. Один день - 15 липня. 300 учасників. Значить, ніякої роботи не було, нічого серйозного без створення секцій і робочих комісій обговорюватися не могло. Заздалегідь ніякі матеріали і темники не надсилали. Показуха. Ярмарок марнославства» - пише Кураєв.

Він іронічно додає: «Цікаво лише одне: хто став переможцем конкурсу на найбагатший хрест?»

За його словами, з'їзд чернецтва Московського патріархату у Почаєві насправді є чистісінькою політичною акцією.

«З'їзд чернецтва канонічної Української Церкви покликаний вирішити цілий ряд актуальних питань, що стоять перед цими оселями. І в тому числі виробити соборне ставлення до проблеми антицерковних гонінь» ...Ну так, з їхніх облич і золотих хрестів видно, як тяжко вони страждають і як жорстоко вони гнані", - написав Кураєв.

Довідка.

Андрій Кураєв - російський громадський і церковний діяч, письменник, місіонер. В минулому - протодиякон Російської православної церкви Московського патріархату, колишній професор Московської духовної семінарії. Колишній старший науковий співробітник кафедри філософії релігії та релігієзнавства філософського факультету МДУ (до 2014 р.). Колишній клірик храму Архангела Михайла в Тропарьові.

29 грудня 2020 року «за клевету на Церковь» позбавлений сану рішенням Єпархіального церковного суду Москви, який вступить в силу в разі затвердження його Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом.

Раніше ми повідомляли про те, що в УГКЦ проведуть перший з'їзд чоловіків.

ІА "Вголос": НОВИНИ