Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер завершив давати свідчення перед трьома комітетами Палати представників – конгресмени опитували його за закритими дверима протягом більше дев'яти годин.

Волкер розповів, що закликав керівництво України не втручатися в політику США в розмові, яка відбулася після телефонного дзвінка між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє телеканал CNN із посиланням на два джерела, знайомі з його свідченнями.

Він також сказав конгресменам, що в українського уряду виникло багато питань, чому США блокують виділення військової допомоги, і він не знав, що відповісти. Також український уряд був стурбований тим, що зустріч з Трампом відкладається, і не розумів причин цього.

Окрім того, колишній спецпредставник США з питань України розповів, що висловлював занепокоєння адвокатові Трампа Руді Джуліані щодо використання ексгенпрокурора України Юрія Луценка в якості джерела інформації для розслідування щодо Джо Байдена та інших справ. Волкер попереджав Джуліані, що Луценко не заслуговує на довіру.

ІА "Вголос": НОВИНИ