Міністерство охорони здоров'я України разом з громадськими організаціями впроваджує різні програми допомоги тим, хто хоче кинути курити.

Статистика глобального опитування щодо вживання тютюну показує, що поширеність куріння за останні 7 років зменшилася серед дорослих на 20%, а серед підлітків – на 23% за останні 6 років.

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун, передає Урядовий портал. 

«Наразі вже пройшли комітети два важливі законопроекти: №2820, який пропонує встановлення європейських стандартів з контролю над тютюном – збільшити «страшні» картинки на пачках, заборонити ароматизовані сигарети, регулювати електронні сигарети. Також законопроект №4030а про збільшення кількості громадських місць, вільних від куріння, і про заборону реклами сигарет в магазинах, кіосках, супермаркетах», – коментує  Уляна Супрун.

Крім того, вже до кінця цього року в усіх областях України запрацюють центри громадського здоров’я , які реалізовуватимуть програми щодо боротьби з курінням. Зараз вони є в Херсонській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, Рівненській областях та в місті Києві.

Водночас невирішеними  залишаються питання електронних сигарет і кальянів. У Європі їх прирівнюють  до звичайних сигарет, відтак мають такі ж  обмеження. В Україні  ці питання не контролюються на законодавчому рівні.

»Вголос" раніше писав : Більші штрафи, менше місць для куріння та прилавки без цигарок: які “сюрпризи” готують в Україні курцям

 

ІА "Вголос": НОВИНИ