Міський голова Винників Володимир Квурт оцінив діяльність чинної влади Львова у боротьбі з коронавірусом та розповів, на що першочергово слід звернути увагу, щоби максимально захистити суспільство у час пандемії.

Про це Квурт говорив у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів».

«Навесні Україна пережила потужний карантин, який обнулив запаси фактично кожного мешканця. І той період, який виграли українські медики, той час, який отримав Уряд на встановлення нових ліжок, організацію проведення КТ і тестування на коронавірус, щоби дійсно забезпечити українців, вони не використали.

Нині Україна наближається до цифри в 10 000 хворих за добу. Далі ситуація може ще погіршитися. І в мене питання: чи буде Уряд готовий до цього? Чи готова місцева влада? Чи перестрахувалася вона? Бо уявіть, якщо, наприклад, захворіє весь штат працівників водоканалу. Воду припинять подавати навіть у лікарні. Уявіть, як це ускладнить ту ж саму боротьбу з коронавірусом! Подібна ситуація і з медиками. Чи є в них всі необхідні засоби? Тут, до речі, стоїть питання: чому Львів досі не продукує своїй дезинфікуючих засобів? Ми ж в стані їх продукувати! На станції у Сокільниках ми можемо виготовляти до 40 тонн цієї суміші! Ми зможемо безкоштовно обробляти під'їзди і вулиці. Чому це не робиться? Немає бажання?

А те ж страхування. Можна робити через центральну владу, а може і місцева влада робити. Медиків, освітян, інших працівників. Ці люди мають не сподіватися на диво, а розуміти, що влада подбала про них і вони не залишаться наодинці з проблемами», - зазначив Квурт.

«Панікувати, звісно, не варто. Але треба розуміти, що є завдання, які треба фахово виконувати. І якщо хтось не може цього зробити, то нехай вступиться з місця. Бо об'єктивно є люди, які можуть зробити все правильно», - додав політик.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ