Про це заявив на прес-конференції сьогодні спецпредставник киргизького уряду з прикордонних питань Курбанбай Іскандаров, пише «РосБалт».

«Встановлення Узбекистаном постів на неузгоджену ділянку кордону – вторгнення на територію Киргизстану», – наводить його слова інформагентство 24.kg.

Він нагадав, що 18 березня на неузгодженій ділянці Чаласарт Узбекистан розмістив близько 40 військовослужбовців. Після переговорів там залишилося по чотири людини від кожної сторони. При цьому узбецька сторона обґрунтувала своє рішення тим, що гарантує безпеку країни на період святкування Новруза.

«Ділянка є неузгодженою, процес делімітації там не проведено. Але фактично вона перебувала в користуванні КР, тому Узбекистан не повинен був виставляти там військових... Є серед цих ділянок і неузгоджені території, що говорить про порушення Узбекистаном норм міжнародного права», – зазначив Курбанбай Іскандаров.

Також він нагадав, що досі узбецькі охоронці стоять на Орто-Токойскому водосховищі. Зайшовши на цю територію за узгодженням із владою Киргизії в жовтні 2012 року, вони дотепер її не покинули.

ІА "Вголос": НОВИНИ