Відповідно до закону про державну мову, який Верховна Рада має ухвалити на початку наступного року, нардепи та держслужбовці повинні будуть спілкуватися  українською під час виступів у телеефірах.

Про це в ефірі ObozTV розповів віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

«Народний депутат під час виконання своїх обов'язків, а телеефір про державні справи — це виконання своїх обов'язків, безумовно, повинен користуватися державною мовою. Він нею повинен володіти, і це передбачає відповідна стаття закону», — зазначив віце-прем'єр.

«Вдома з дружиною може і російською говорити — немає питань. Якщо він прийшов розповідати про державні справи, повинен поважати і державну мову», — додав він.

До слова, на початку 2019 року Україна отримає новий закон про державну мову. Документ передбачає створення комісії із питань української мови, посади уповноваженого з питань мови, а також відкриття безкоштовних курсів для її вивчення.

Закон регулює використання української мови в усіх сферах суспільного життя — на телебаченні, радіо, в друкованих ЗМІ, судочинстві, діяльності установ і органів влади, в рекламі.

https://player.obozrevatel.com/video/files/videos/0/8/993/720p.mp4

ІА "Вголос": НОВИНИ