Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Китаю.

«Китай дотримується шляху мирного розвитку і проводить оборонну політику національної оборони. Він завжди був будівельником миру в усьому світі, що сприяє глобальному розвитку, та захисником міжнародного порядку», – йдеться у повідомленні.

В Пекіні запевняють: нові оборонні можливості Китаю спрямовані на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, що є законним правом суверенної держави.

«Ми закликаємо США відмовитися від мислення «холодної війни» і застарілої концепції гри з нульовою сумою, об'єктивно і раціонально розглядати стратегічні наміри Китаю і будівництво національної оборони, припинити давати безвідповідальні заяви з року в рік і вжити конкретних заходів для захисту китайсько-американських відносин», – сказано в заяві.

Зазначимо, заява МЗС Китаю стала відповіддю на доповідь про те, що останніми роками збройні сили Китаю збільшили кількість операцій з використанням бомбардувальників, "ймовірно, тренуючись завдавати удари" по США і їх союзниках, яку опублікував раніше Пентагон.

ІА "Вголос": НОВИНИ