Китайському досліднику Хе Цзянькую, котрий спробував створити стійкість до зараження ВІЛ, відімкнувши у новонароджених дівчаток ген CCR5, а також членам його команди уряд Китаю заборонив проводити експерименти.

Про це повідомляє УНН із посиланням на китайську державну інформагенцію Xinhua.

Генні маніпуляції, які здійснив учений із ембріонами двох новонароджених дівчаток, є «винятково огидними» й порушують китайські закони та наукову етику, заявив заступник міністра науки КНР Сюй Нанпін у четвер, 29 листопада.

За словами Хе, в листопаді народилися близнята, у яких він спробував створити стійкість до зараження ВІЛ, відімкнувши ген CCR5. Учений розповів про свою роботу в інтерв’ю Associated Press, наукової статті про його дослідженні або незалежних підтверджень поки що немає. Водночас, його університет, а також лікарня, яка нібито схвалила дослідження Хе, заявили, що шоковані новиною та проводять власні розслідування. Хоча в Китаї клонування людини не дозволене, однак прямої заборони на генетичне редагування й імплантацію життєздатних ембріонів, на відміну від США, там немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ