Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на інформацію мінсхідрозвитку Росії.

Домовленість було досягнуто під час візиту голови мінсхідрозвитку Олександра Галушки в Пекін і зафіксовано в Меморандумі взаєморозуміння щодо зміцнення російсько-китайського регіонального, виробничого та інвестиційного співробітництва на Далекому Сході. Йдеться про можливе переведення китайських підприємств на територію Далекого Сходу з урахуванням обов'язкового дотримання встановлених у Росії екологічних вимог.

«Ми готові прийняти китайські підприємства і створювати спільні експортоорієнтовані виробництва на далекосхідній території», – заявив директор департаменту мінсхідрозвитку Рустам Макаров після переговорів із директором департаменту розвитку промисловості північно-східних провінцій КНР Державного комітету з розвитку і реформи КНР (ДКРР) Чжоу Цзянпін.

Російський чиновник зазначив, що нові підприємства, створювані в рамках Територій випереджаючого розвитку (ТВР) і Вільного порту Владивосток, отримують суттєві податкові пільги й адміністративні преференції.

Чжоу Цзянпін, своєю чергою, зазначив, що китайська сторона готова активно залучати приватні й державні компанії до реалізації таких проектів.

ІА "Вголос": НОВИНИ