В Тілігульському лимані Чорного моря 36-річний киянин Андрій Пігулевський започаткував ферму з розведення устриць. Власник ферми переконаний, що споживання цих молюсків у нашій країні зростає неймовірними темпами, пишуть “Факти”.
«Інтерес до устриць виник у мене завдяки тому, що я зайнявся сироїдінням — їв винятково овочі та фрукти. За півтора року організм запротестував: виникло сильне бажання включити в раціон щось вишукане. Розповів про це друзям, один із них порадив: »Скуштуй устриць. Адже їх також їдять сирими, так дієту ти не порушиш", — розповів киянин.
“Якщо ви з’їсте за раз стільки яловичини, то наслідки для вашого організму будуть важкими — як мінімум, інтоксикація. А ось дюжину устриць організм прийме на ура. М’ясо цих молюсків засвоюється майже повністю. Втім, для повноцінного харчування ціла дюжина — забагато. Досить і трьох устриць на день”, — додав Андрій Пігулевський.
“Зараз цей делікатес доступний: в ресторані три найдешевші устриці обходяться відвідувачеві в 100 гривень — за бажання раз на місяць можна дозволити собі такі екзотичні ласощі. Ціни на них за останні роки значно знизилися”, — вважає фермер.
“Тішить, що споживання цих молюсків у нашій країні зростає неймовірними темпами: на 30-40 відсотків на рік. За моїми оцінками, на першому місці в Європі за продажами делікатесу є Франція. На другому — Іспанія, Італія — на третьому, а от на четвертому — Україна. Адже лише в Одесі з’їдають устриць більше, ніж у всій Польщі”, — запевнив Андрій Пігулевський.
ІА "Вголос": НОВИНИ