Про повідомив генеральний директор ВАТ «Авіакомпанія» Белавіа» Анатолій Гусаров, передає БЕЛТА.

«Це питання врегульоване до взаємовигідного розуміння двох сторін. Проблема закрита, компенсаційний механізм знайдено з урахуванням законодавства України і Білорусі. За сумою, яку ми пред'являли українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це в повній мірі задовольнило», - підкреслив Анатолій Гусаров.

Гендиректор  «Белавіа»  пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди з «Украерорухом» про рівень якості обслуговування (Service level agreement). «У рамках цієї угоди і було вирішено питання», - зазначив він. Наприкінці січня державне підприємство обслуговування повітряного руху України «Украерорух» і ВАТ «Авіакомпанія Белавіа» уклали угоду про рівень якості обслуговування, мета якої - підвищення ефективності використання повітряного простору, що перебуває під відповідальністю України, за умови дотримання всіх вимог щодо належного рівня безпеки польотів. «Поліпшення координації у співпраці  «Украероруху» та «Белавіа» передбачає спільні рішення в контексті розвитку мережі маршрутів, застосування оптимальних для авіакомпанії траєкторій польоту з урахуванням вимог ІКАО та українського законодавства, а також буде сприяти двосторонньому обміну важливою для виконання польотів інформацією.

Як повідомлялося, виліт «Боїнга 737-800» авіакомпанії «Белавіа», що виконував рейс В2-840 за маршрутом Жуляни (Київ) - Мінськ, відбувся 21 жовтня відповідно до розкладу о 15.25. На борту перебували 136 пасажирів і 6 членів екіпажу. О 15.36 за 50 км до входу в повітряний простір Білорусі командиру повітряного судна надійшла вказівка ​​від диспетчера управління повітряного руху районного центру «Київ», що входить до державного підприємства обслуговування повітряного руху «Украерорух», про негайне повернення в аеропорт вильоту без пояснення будь-яких причин. Після посадки з борта повітряного судна правоохоронними органами України був забраний  один пасажир, який є громадянином Вірменії. Після дозаправки о 16.37 рейс В2-840 вилетів в Білорусь і приземлився в Національному аеропорту Мінськ о 17.33. Згодом знятий пасажир був відпущений і вилетів о 19.00 рейсом B2-830 авіакомпанії «Белавіа» в Мінськ.

-
 

ІА "Вголос": НОВИНИ