У вівторок на Майдані запустять фонтанний комплекс (один великий і шість маленьких), він буде працювати з вівторка по неділю з 12:00 до 23:00 до 30 вересня. Але світлове та музичне дійство тут буде починатися з 21:00 – звучатимуть як старі, так і нові композиції. Їх цього року буде 20-25 (в минулому році – близько 10). Організатори обіцяють, що пісні не повторюватимуться. Йдеться, зокрема, про композиції: гімн Києва – «Як тебе не любити, Києве мій», гімн України, композиції рок-груп AC/DC, Queen, класичні твори Шопена і Вівальді та мелодії українських виконавців The Hardkiss та «Океан Ельзи», повідомляє «Сегодня».

«Репертуар композицій буде однаковим як на Майдані, так і на Русанівці. В минулому році проводилося опитування серед киян, які композиції вони б хотіли почути. І крім варіантів, які ми запропонували, вони додали ще близько тисячі своїх пропозицій. Ми врахували їх побажання, і в плей-листі будуть динамічні пісні, які технічно підходять по темпу і ритму. Зараз фахівці налаштовують роботу фонтанів», – пояснили в «Київводфонді».

Русанівські фонтани, висота струменів яких досягає 35 метрів (12 штук), будуть працювати за своїм графіком.

«Вони почнуть працювати з 7:00 до 9:00 як звичайні фонтани. Потім їх вимкнуть і запустять з 17:00 до 23:00. Світловий супровід починається з 21:00, але музика там буде звучати тільки в п'ятницю, суботу та в святкові дні. Адже поруч житлові будинки», – пояснила гендиректор КП «Київводфонд» Світлана Козловська.

Традиційно фонтани включають на початку травня, а вимикають, зазвичай, в листопаді, коли приходять перші заморозки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ