Про це артистка сказала в ефірі одного з російських телеканалів, передає «Радіо Свобода».

Так, на запитання ведучого, чи є її відмова від гастролей півостровом громадянською позицією або порадою її адвоката, співачка відповіла, що просто знає, що «їм» не дозволено працювати в Криму.

«Я знаю, що нам заборонено працювати в Криму. Я кажу: ні, я не працюватиму. Це хіба взагалі треба обговорювати? Це так просто. Чому ви так зачепилися? Вам більше нічого показувати?», – заявила Вайкуле.

Водночас, на пропозицію приїхати до «російського Криму», співачка відповіла, що «приїде одразу, як знімуть санкції».

Окрім того, вона назвала «провокаторами» тих, хто після її коментарів щодо відмови виступати в Криму, закликав співачку не їхати до сусідньої Росії. На думку артистки, ці люди «не красиво поводяться».

Артистка додала, що однаково любить Росію, Україну, Грузію й інші країни і назвала себе «людиною світу».

Нагадаємо, раніше перед своїм концертом в Одесі Вайкуле провела прес-конференцію, де заявила, що не поїде до окупованого Криму «ні за які гроші». 

Після скандалу, який виник після цієї заяви, співачка наголосила, що не очікувала такого резонансу і не уявляла, що «люди такі тварини, зійшли з розуму і абсолютно зомбовані».

Разом з тим, легендарний латвійський композитор Раймонд Паулс заявив, що підтримує вибір співачки Лайми Вайкуле щодо анексованого Росією Криму.

Водночас, у РФ зробили цинічну заяву щодо співачки, заявивши, що «європейці взагалі не знають», хто така Лайма Вайкуле.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ