Волонтерка та народний Герой України Маруся Звіробій напередодні Нового року звернулася до українців із потужним закликом.

На своєму каналі у Телеграмі Звіробій закликала громадян України нарешті навчитися бути воїнами завжди й не чекати, «коли все закінчиться».

«Мої зорі почорніли, вороги ломають хребти нашим героям та вивертають могили вбитих українців, танцюючи на їх кістках. Побратими заклякли, несміливо витираючи з облич могильний пісок і тремтячими руками знов малюють якісь червоні лінії. Їх не існує, цих ліній. Існує лише страх прийняти бій і чинити опір», - зазначила волонтерка.

Звіробій наголосила, що сьогодні усі чекають месію, хоча розуміють, що його не буде:

«Усі чекають месію, вже розуміючи, що його не буде і дуже холодно кожному від думки, що тим хто лишився живий, доведеться знову брати на себе відповідальність за всю святкуючу в шампанському угарі Україну. Так. Доведеться. Не буде іншого виходу. Інший вихід - смерть цієї держави і всіх хто посмів її захищати. Попереду не свято, а запеклі бої, в яких є злочином не брати участі. Захист прав і свобод, захист історії, яку своєю кров'ю писали бійці, захист українських цінностей триватиме вічно.

»Не чекайте «коли то все закінчиться», навчіться бути воїнами завжди. Щоб нас не могли підловити в часи слабкості. Щоб в нас не було часів слабкості", - додала Звіробій.

ІА "Вголос": НОВИНИ