Комфортне життя містян чи розвиток бізнесу. Вже кілька років у Львові точиться боротьба за ласий шматок землі у самому центрі міста. На вулиці Вороного пустує ділянка площею майже 14 соток. Її вартість сягає кількох мільйонів доларів.

За словами мешканців сусідніх будинків, місцева влада хоче передати землю у власність приватному підприємцю. Там він планує звести черговий розкішний готель. Начебто ця земельна ділянка має дістатись бізнесмену абсолютно безкоштовно. У всьому люди звинувачують міського голову Львова – Андрія Садового

«Міськрада, а саме голова міста Андрій Садовий намагається віддати, просто подарувати, земельну ділянку в розмірі 13 соток, отут прямо біля нас центрі міста своїм знайомим чи своїм товаришам, як він сам то визнає на засіданнях депутатського корпусу, і побудувати тут готель», - розповідає мешканець вулиці Вороного.

Водночас мешканці галицького району, де і розташована ця земельна ділянка, нарікають на відсутність зон для відпочинку. Вони категорично проти будівництва готелю і пропонують на цьому місці облаштувати простір, який так потрібен львів’янам.

«Ми пропонували однорівневу парковку, і на другому рівні громадський простір, де можна б було об’єднати, так як площа велика - 14 соток землі, об’єднати спортивні комплекси, так і звичайний зелений простір. Плюс потрібні парковки в місті», - розповідають мешканці будинків.

За словами мешканців, жодного аукціону на придбання земельної ділянки місцева влада не проводила. Відтак, як обирали підприємця, якому передадуть землю – невідомо.

Судові тяганини щодо передачі землі у приватну власність тривають декілька років. За цей час люди вже готові йти на поступки місцевій владі. Пропонують все ж продати землю, але за відповідну ціну, й виручені кошти спрямувати на потреби військовослужбовців.

«Ми вважаємо, що якщо Львівська міська рада не може реалізувати такий проєкт, який ми пропонували, то в такому випадку цю землю обов’язково потрібно реалізувати через аукціон. Тому що такі кошти будуть виручені, і ми вважаємо, що це цільово, кошти повинні бути реалізовані для допомоги військовим на фронті», - наголошують мешканці.

Доля землі на вулиці Вороного тепер же у руках міських депутатів. Вже завтра на засіданні сесії вони розглядатимуть можливість надання дозволу приватній компанії на розробку плану землеустрою ділянки.

ІА "Вголос": НОВИНИ