Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс запевнив українського посла Олександра Міщенка, що балтійська країна надасть Україні допомогу у вигляді зброї та військової техніки.

Про це повідомляє Lsm.lv

Повідомляється, що міністр оборони Латвії та посол України зустрілися 5 січня та узгодили зміст гуманітарного вантажу, який відправиться до України.

«Там буде зброя та техніка. Ми це зробимо, і ми закликаємо наших союзників у Європі зробити те саме, адже Україна має право та має вміти захищатися. Україна значною мірою знімає напругу з наших власних кордонів, з нашого регіону. І хоча Україна не є членом НАТО, але вона є нашим союзником. По суті, вони нас захищають», - заявив Пабрікс.

ЗМІ відзначає, що раніше Латвія надавала широку підтримку Україні, включаючи фінансову та гуманітарну допомогу, реабілітацію поранених, а також підтримку службі капеланів.

Як писав «Вголос», посол України у США Оксана Маркарова розповіла, що цьогоріч Україна, крім запланованих 300 мільйонів доларів, очікує отримати від США й іншу допомогу, деталі якої поки розкривати рано.

ІА "Вголос": НОВИНИ