Під час виступу на Генасамблеї ООН, глава МЗС рф сергій лавров назвав «Луганську народну республіку» Лаоською, а Запорізьку область – «Запорожною».

Про це повідомляє  The Insider.

«Зараз Захід закотив істерику через референдуми, які проходять у Лаоській, у Луганській, Донецькій, Харківській і Запоріжній та Запорізькій областях України», – сказав лавров.

Нагадаємо,23 вересня розпочалися так звані референдуми про приєднання до росії, які москва планує використати для анексії українських територій.

Підтримувані москвою «адміністрації» в Луганській, Донецькій, Херсонській і Запорізькій областях проводять голосування, які суперечать міжнародному праву і статуту ООН.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту захоплення.

Зокрема майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їхньому місті.

ІА "Вголос": НОВИНИ