Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у понеділок заявив президентові Росії Володимиру Путіну, що бачить «шанс» для дипломатичного діалогу із Заходом щодо проблем безпеки Росії, заявивши, що він рекомендує продовжувати такі зусилля.

Про це інформує СNN.

У виступі на російському державному телебаченні Путін сказав: «На вашу думку, Сергій Вікторович [Лавров], чи є шанс домовитися з нашими партнерами з ключових питань, які нас хвилюють, чи це просто спроба втягнути нас у нескінченний переговорний процес, який не має логічного рішення?»

У своїй відповіді Лавров зазначив, що російські офіційні особи застерігають «від неприпустимості нескінченних дискусій з питань, які необхідно вирішити сьогодні», але додав, що «завжди є шанс», що дипломатія спрацює.

Продовжуючи, він перерахував нещодавні контакти Росії зі США та Францією та згадав інші країни, які запланували контакти з Росією, у тому числі Німеччину, Італію та Польщу.

Потім додав: «На тлі готовності вислухати деякі зустрічні пропозиції мені здається, що наші можливості далеко не вичерпані. Звичайно, вони не повинні продовжуватися до нескінченності, але на даному етапі я запропонував би їх продовжити та збільшити».

Як повідомляв «Вголос», у Кремлі заявили, що офіційно зафіксована відмова України від НАТО стала б «кроком до стабілізації обстановки».

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитися від вступу в НАТО, якщо її до цього змусять обставини.

Водночас в українському МЗС відреагували на заяву посла й зазначили, що слова вирвані з контексту.

ІА "Вголос": НОВИНИ