Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що західні країни нібито підштовхують Україну до провокацій проти Російської Федерації. Зокрема, поставками зброї.

 

За його словами, США та їхні європейські союзники подвоюють зусилля щодо стримування Росії.

«Досить подивитися на проведення все більш провокаційних військових маневрів поблизу наших кордонів, на втягування в НАТОвську орбіту київського режиму, постачання йому летальної зброї та його підштовхування до здійснення прямих провокацій проти РФ», - додав Лавров.

Поки в Московії «обурені», Сполучені Штати вже надіслали третій літак з військовою допомогою України через можливе вторгнення РФ.

Крім того, в Міноборони анонсували ще одну партію допомоги від США. 

«Новий вантаж охоронної допомоги - пускові установки та ракети - загальною вагою близько 80 тонн. Незабаром очікуємо прибуття 4-го з великої зграї птахів. Завдяки нашому стратегічному партнеру», - заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Також, Японія пообіцяла «рішучі дії» у разі вторгнення РФ в Україну. У Московії сприйняли це, як загрозу.

Глава японського уряду Фуміо Кісіда пообіцяв вжити «рішучих дій» у відповідь на вторгнення РФ в Україну. Про це він сказав під час онлайн-переговорів з президентом США Джо Байденом.

Обговорюючи заходи щодо стримування російської агресії, сторони домовилися тісно координувати заходи, які вони можуть вжити проти кремлівського режиму у разі нового нападу на Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ