Міністр закордонних справ рф Лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, що Гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї.

Глава МЗС Ізраїлю вважає слова Лаврова не лише обурливими та непробачними.

 

«Вони також є жахливою історичною помилкою. Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв — це звинувачувати самих євреїв у антисемітизмі», - зазначив він. 

Берлін відмовився коментувати «абсурд» Лаврова про Гітлера. 

«російська пропаганда, в якій в цьому випадку був задіяний лавров, не потребує подальшого коментування. Це абсурдно», — заявив офіційний представник уряду ФРН.

Слова Лаврова демонструють, що сучасна росія сповнена ненависті до інших народів, вважає Дмитро Кулеба


«Міністр лавров не зміг приховати глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт. Його огидні коментарі образливі для Президента Зеленського, України, Ізраїля та єврейського народу. У ширшому сенсі його слова демонструють, що сучасна росія сповнена ненависті до інших народів», — вважає міністр закордонних справ України.

 

Росія вже відкрито демострує свій антисемітизм світу, заявив Єрмак


«Антисемітизм росії стає все більш очевидним. Вони більше не ховаються і відкрито це демонструють світу. Спочатку вони вдарили ракетами по території, де знаходиться меморіальний комплекс Бабин Яр», — написав він.

 

Як писав «Вголос», у понеділок, 2 травня, сили Протиповітряної оборони ЗСУ знищили над Одесою ще один ворожий безпілотник.

ІА "Вголос": НОВИНИ